Vergoeding vrije advocaatkeuze bijna gehalveerd

De meeste rechtsbijstandverzekeringen bieden polishouders de mogelijkheid om bij een juridisch geschil zelf hun advocaat te kiezen. De maximale vergoedingen die zij hiervoor aanbieden, zijn in de afgelopen vier jaar echter bijna gehalveerd.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft en een beroep wilt doen op juridische hulp, kunt u standaard gebruik maken van de juristen die bij uw verzekeraar in dienst zijn of met wie deze nauw samenwerkt. U kunt er in de meeste gevallen ook voor kiezen om een eigen advocaat in de arm te nemen. Maar de vergoedingen voor deze zogenoemde 'vrije advocaatkeuze' zijn de afgelopen vier jaar fors naar beneden bijgesteld.

Maximaal € 11.000
Een en ander blijkt uit onderzoek van MoneyView, een bureau dat data over verzekeringen verzamelt. Volgens de onderzoekers bedraagt de gemiddelde vergoeding in 2019 ongeveer € 11.000. Vier jaar geleden was dat nog € 20.000.

Kantonrechter
Bij zaken die voor de kantonrechter komen, is het hebben van een advocaat niet verplicht. In dergelijke gevallen vergoeden bijna negen van de tien onderzochte verzekeringen bij vrije advocaatkeuze een lager maximum bedrag dan de standaard maximale vergoeding voor externe kosten.

Eigen risico
Daarnaast betaalt u in veel gevallen een eigen risico als u zelf uw raadsvrouw of -man wilt kiezen. Is er sprake van een conflict op het gebied van arbeidsrecht? Dan is er bij één op de drie verzekeringen ook nog sprake van een lager verzekerd bedrag.

Polisvoorwaarden doornemen
Is de vrije advocaatkeuze voor u een belangrijk aspect van uw rechtsbijstandverzekering? Dan is het verstandig om uw polisvoorwaarden weer eens door te nemen. Als u daar vragen over heeft, helpen wij u graag. Dat geldt uiteraard ook als u een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten of uw huidige polis wilt oversluiten. Neem dus gerust contact met ons op.01-10-2019


Langestraat 48
6851 AS Huissen


T: 026 - 325 8380
F: 026 - 325 7228


KvK nummer: 09087136
AFM nummer: 12011763
Kifid nummer: 300.007.900

Disclaimer | Privacy
KvK nummer 09087136| AFM nummer 12011763| Kifid nummer 300.007.900
Website by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top